Piersi z kurczaka z limonką i Chili
Limonka-i Chili-przetarte piersi z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 191 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz czosnek w proszku, olej canolan, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-szalotkowym, Pikantne piersi z kurczaka z sosem cytrynowo-Szalotkowym, oraz Przyprawa hiszpańska potarta piersiami z kurczaka z sosem Pietruszkowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce wymieszaj chili w proszku, brązowy cukier, skórkę z limonki, sól, czosnek w proszku i zmielony czerwony pieprz. Obie strony kurczaka natrzeć olejem, a następnie mieszaniną przypraw.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 10 do 15 minut, obracając raz lub dwa razy, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części zostanie przecięty (170°F).