Piersi z kurczaka z dodatkiem pomarańczy-kopru włoskiego-oliwki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj piersi kurczaka z dodatkiem pomarańczy-nasion kopru włoskiego-oliwek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 225 kalorii, 15g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka połówek piersi kurczaka, sok pomarańczowy, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane udka z kurczaka z dodatkiem kopru włoskiego i oliwy, Koper Włoski-Pomarańcza, oraz Biały okoń morski z pomarańczowo-Koprowym smakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni i ustaw stojak na środku.
Umieścić nasiona kopru włoskiego na małej patelni i tost na średnim ogniu, aż pachną.
Umieść nasiona w małej misce i połącz z oliwkami, sokiem, skórką i 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstawić do marynowania, co najmniej 15 minut.
Rozgrzać dużą 12-calową patelnię na średnim ogniu. Kurczaka natrzeć pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Dodać kurczaka na patelni, skórka w dół, i gotować, aż złoty kolor, o 3 protokół. Odwróć kurczaka szczypcami i włóż do piekarnika, aby zakończyć gotowanie. (Jeśli nie używasz patelni żaroodpornej, najpierw przenieś kurczaka do naczynia do pieczenia). Pieczony kurczak przez około 15 minut lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna zarejestruje 160 do 165 stopni na termometrze mięsnym.
Wyjmij kurczaka i pozostaw na 5 minut, aby soki się uspokoiły.
Przełożyć na talerz serwujący i na wierzch wymieszać z oliwkami.