Piersi z kurczaka z Charmoulą
Piersi z kurczaka z Charmoulą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 370 kalorii, 25g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę pomarańczową, lekko płaskie liście pietruszki, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Charmoula Grillowane Kanapki Z Kurczakiem, Grillowane kanapki z kurczakiem i groszkiem Charmoula, oraz Kurczak Marynowany Charmoula Z Soczewicą Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast 1 łyżka papryki z kminkiem na małym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 30 sekund. Umieść w blenderze i puree z czosnkiem, liśćmi kolendry, pietruszką, 6 łyżkami oleju, skórką pomarańczową, sokiem z cytryny, cayenne, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Pozostaw w mikserze.
Umieść 1 łyżkę oleju na patelni nieprzywierającej na umiarkowanym ogniu. Doprawić kurczaka 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki papryki i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu. Brązowy 5 minut. Kolei; gotować, aż po prostu zrobić, 4 do 5 minut dłużej. Zmiksować sos do ponownego emulgowania; podawać na kurczaku.
Posypać pomidorami i top z gałązkami kolendry.
Rekomendacja wina: biały z odrobiną słodyczy, jak Oregon pinot gris, ładnie zagra pikantny sos.