Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym

Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym
Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, masło, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym, Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie z szałwii grzybowej.

Instrukcje

1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzać 2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodaj 2 połówki piersi na patelnię i gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Powtórz procedurę dwa razy z 4 łyżeczkami masła i pozostałym kurczakiem. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać grzyby do patelni; smażyć 5 minut lub aż wilgoć odparuje, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Usunąć mieszaninę grzybów z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 5 protokół). Powrót mieszaniny grzybów na patelnię. Wymieszać śmietanę; gotować 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść 3/4 szklanki makaronu jajecznego na każdym z 6 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
10
Pokrój każdą pierś kurczaka na pół w paski o grubości 1 cala. Do każdej porcji dodać 1 połowę piersi kurczaka i około 1/3 szklanki mieszanki grzybowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
GrzybyGrzyby
11
W razie potrzeby każdą porcję udekorować gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn