Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym
Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, masło, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym, Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie z szałwii grzybowej.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Rozgrzać 2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj 2 połówki piersi na patelnię i gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Powtórz procedurę dwa razy z 4 łyżeczkami masła i pozostałym kurczakiem. Trzymaj ciepło.
Roztopić pozostałą 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby do patelni; smażyć 5 minut lub aż wilgoć odparuje, często mieszając.
Usunąć mieszaninę grzybów z patelni.
Dodaj bulion do patelni; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 5 protokół). Powrót mieszaniny grzybów na patelnię. Wymieszać śmietanę; gotować 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Umieść 3/4 szklanki makaronu jajecznego na każdym z 6 talerzy.
Pokrój każdą pierś kurczaka na pół w paski o grubości 1 cala. Do każdej porcji dodać 1 połowę piersi kurczaka i około 1/3 szklanki mieszanki grzybowej.
W razie potrzeby każdą porcję udekorować gałązkami pietruszki.