Piersi z kurczaka w sosie morelowo-cebulowym
Need a danie główne bezglutenowe? Piersi z kurczaka w sosie morelowo-cebulowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, masło, piersi kurczaka ze skórką i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka w pikantnym sosie morelowo-śliwkowym, Piersi z kurczaka w sosie Pieczarkowo-cebulowym, oraz Morelowe Piersi Z Kurczaka.
Instrukcje
W misce przykryć morele gorącą wodą i odstawić do miękkości, o 15 protokół; odcedzić.
Tymczasem kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić solą i pieprzem. W patelni ze stali nierdzewnej, rozgrzać olej.
Dodać kurczaka, skórka w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor, 5 protokół. Flip i gotować o 3 minuty dłużej.
Przełożyć kurczaka na blachę do pieczenia i piec przez około 14 minut.
Dodaj cebulę, czosnek, tymianek i liść laurowy na patelni. Doprawić solą i gotować na umiarkowanym ogniu, aż cebula będzie miękka.
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, skrobanie się rumiane kawałki na patelni.
Dodać bulion z kurczaka, morele i konfitury morelowe i doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje. Od ognia, zawirować w maśle, aż się stopi. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.