Piersi z kurczaka w skórce pistacjowej
Piersi z kurczaka w pistacji mogą być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 50 g białka , 57 g tłuszczu i łącznie 768 kalorii . Ten przepis służy 6 osobom. Za 3,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 14 osób. Mieszanka połówek piersi kurczaka, pistacji, estragonu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 84% . Pieczone piersi z kurczaka , piersi z kurczaka nadziewane serkiem śmietankowym i bezglutenowe batoniki pistacjowe z dynią piżmową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Spłaszcz piersi z kurczaka do grubości 1/2 cala. grubość.
W płytkiej misce wymieszaj pistacje i estragon.
Do oddzielnych misek włóż mąkę i jajka. Obtoczyć kurczaka w mące, następnie zanurzyć w jajkach i posmarować mieszanką pistacjową.
Na dużej patelni smaż kurczaka na maśle partiami na średnim ogniu przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni wymieszaj mąkę, aż się połączy. Stopniowo dodawaj wino, śmietanę, estragon, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.