Piersi z kurczaka smażone z pomarańczą

Piersi z kurczaka smażone z pomarańczą
Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz połówki piersi kurczaka, rosół z kurczaka, pomarańcze z pępka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Smażone, Smażone Piersi Z Kurczaka Z Gremolatą, oraz Piersi Z Kurczaka Przyprawione Włoskiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć Topy i dna off 2 pomarańcze. Używając małego, ostrego noża, odetnij skórkę, usuwając jak najwięcej gorzkiego białego pestki. Pracując nad miseczką, przeciąć między membranami, aby uwolnić pomarańczowe segmenty. Wyciśnij sok z membrany i wyciśnij pozostałą pomarańczę, aby uzyskać 1/2 szklanki soku. Odstawić osobno segmenty i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połączyć mąkę, 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodać piersi z kurczaka i wstrząsnąć do pokrycia; strząsnąć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kurczaka, obrane ze skóry w dół, i gotować przez 4 protokół. Obróć i gotuj, aż kurczak będzie po prostu twardy w dotyku, o 4 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Przełożyć piersi z kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
7
Dodaj cebulę i wino na patelnię i gotuj, mieszając, aż wino odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj bulion i zarezerwowany sok i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się o połowę i cebula będzie miękka, około 5 minut. Wymieszać z musztardą i pozostałą 1/4 łyżeczki. sól i 1/8 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
BulionBulion
SokSok
CebulaCebula
SOSSOS
SólSól
9
Powrót kurczaka na patelnię i gotować, obracając płaszcz, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Przenieś na talerze.
11
Dodaj zarezerwowane segmenty pomarańczowe do sosu, a następnie sos łyżka nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
12
Na wierzch posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn