Piersi z kurczaka nadziewane świeżymi figami i kozim serem
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Piersi z kurczaka nadziewane świeżymi figami i kozim serem mogą być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Jeśli masz czosnek, figi, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piersi z kurczaka nadziewane świeżymi figami i kozim serem, Pieczone Piersi Z Kurczaka Nadziewane Kozim Serem I Świeżym Czosnkiem, oraz Ser kozi i bazylia nadziewane piersi z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść piersi kurczaka, gładką stroną do góry, na powierzchni roboczej z najgrubszą częścią po prawej stronie. Motyl piersi przez cięcie przez grubą stronę w kierunku zwężającej się stronie, dzięki czemu można otworzyć piersi jak książki.
Posypać masłem piersi kurczaka wewnątrz i na zewnątrz łyżką liści tymianku, szczyptą soli i mielonym pieprzem.
W małej misce połącz pozostałą łyżkę tymianku, figi, kozi ser, 1 łyżkę oliwy z oliwek, czosnek, łyżeczkę soli i mielenie czarnego pieprzu, aby połączyć. Farsz łyżka na jednej stronie każdej piersi kurczaka, dzieląc go równomiernie. Zamknąć kurczaka nad farszem. Owinąć kawałek pancetty wokół każdej piersi kurczaka. Trzymaj pierś zamkniętą, a pancetta na miejscu wykałaczką lub małym metalowym szpikulcem.
Oliwa duża (około 13 9-calowa) płytka ognioodporna patelnia do pieczenia z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Włożyć piersi z kurczaka na patelnię i piec w piekarniku przez 10 minut. Skręcić i upiec drugą stronę, aż gotowane przez, o 10 protokół.
Wyjąć patelnię z piekarnika, przełożyć kurczaka na półmisek i przykryć folią.
Dodaj wino do patelni i podgrzać do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie się rumiane i zmniejszenie wina do syropu, o 5 protokół.
Polać winem kurczaka i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;