Piersi z kurczaka nadziewane pieczarkami w sosie balsamicznym

Nadziewane pieczarkami piersi z kurczaka w sosie balsamicznym może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepis dania głównego. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 533 kalorie, 53g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką miód, grzyby, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem w sosie pieczarkowym, Makeover nadziewane piersi z kurczaka z sosem grzybowym, oraz Piersi z kurczaka nadziewane ryżem i pieczarkami w sosie cytrynowo-musztardowym.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Dodać suszone grzyby, przykryć i odstawić około 20 minut. Wycisnąć do sucha; odcedzić płyn (do tego przydatny jest filtr do kawy) i zapas.
W maszynce zmielić czosnek i nawodnione grzyby.
Dodaj świeże grzyby i tymianek; kontynuuj proces, aż wszystko zostanie zmielone.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę grzybów; saute aż prawie cała wilgoć odparowała, 5 do 7 minut. Wyłączyć ogień, wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Miód i ocet wymieszać w małej misce.
Dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji i podgrzej piekarnik do 425 stopni.
Ustaw piersi, skórą w dół, na dużym, ciężkim, lipped arkuszu cookie.
Wymieszać połowę miodu z octem; obficie solą i pieprzem. Odwróć piersi. Popchnij palce pod skórę, aby zrobić kieszeń; stuff z mieszaniną grzybów. Ponownie posmarować miodowo-octem i doprawić solą i pieprzem. Uważając, aby nie tłoczyć, ułóż piersi na blasze ciastek tak, aby najgrubsze końce wskazywały na zewnątrz. (Można teraz przykryć i schłodzić na noc; przed pieczeniem powrócić do temperatury pokojowej.)
Piecz na złoty kolor, dodając wodę, jeśli to konieczne, aby utrzymać kapanie z patelni przed spaleniem, aż termometr mięsa zarejestruje 160 stopni w najgrubszej części największego kawałka, 30 do 45 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Soki z patelni zeskrobać na średni rondel.
Dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów i wystarczającą ilość wody, aby równać się 1 1/2 szklanki płynu. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej; nadal gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje nieco.
Ułożyć pierś na każdym z 8 talerzy; skropić sosem i podawać.