Piersi z kurczaka nadziewane krabem marsala
Piersi z kurczaka nadziewane krabem marsala mogą być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 347 kalorii, 49 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 3,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka masła, soli, kawałków mięsa krabowego i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 63% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Piersi z kurczaka nadziewane krabem, eleganckie piersi z kurczaka nadziewane krabem i piersi z kurczaka w cytrynowej marsali są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu rozpuść 2 łyżki masła. Wymieszaj 2 łyżeczki mąki, sól i pieprz, aż uzyskasz gładką masę; stopniowo dodawać mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj kraba, grzyby i parmezan.
Spłaszcz kurczaka do 1/4 cala. grubość. Na każdy kawałek nałóż 3 łyżki mieszanki krabowej.
Zwiń galaretkę, zaczynając od krótszego boku; przewiązać sznurkiem kuchennym.
W płytkiej misce wymieszaj paprykę i pozostałą mąkę.
Dodaj bułki z kurczakiem, pojedynczo i obróć do panierowania. Na dużej patelni podsmaż kurczaka na pozostałym maśle ze wszystkich stron.
Dodaj wino. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15–20 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple. W małej misce połącz mąkę i bulion; wymieszać z wodą, aż się rozpuści. Wmieszać do gotujących się soków. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Odetnij sznurek z bułek z kurczakiem; podawać z sosem.