Piersi z kaczki ze świeżą glazurą śliwkowo-imbirową i przyprawą pomidorową

Piersi z kaczki ze świeżą glazurą śliwkowo-imbirową i przyprawą pomidorową
Piersi z kaczki ze świeżą glazurą śliwkowo-imbirową i przyprawą pomidorową wymagają od początku do końca około 2 godzin i 25 minut. Ten przepis służy 4 osobom. Za 9,71 USD za porcję ten przepis pokrywa 58% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2466 kalorii, 64 g białka i 202 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga fioletowych śliwek, kolendry, czosnku i anyżu gwiazdkowatego. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Grillowany łosoś z glazurą Hoisin i smakiem śliwkowo-imbirowym, Grillowane piersi z kaczki z sosem wiśniowo-śliwkowym i Marynowane piersi z kaczki z szalotką i przyprawą buraczaną.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w średniej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez Kości W Całości) Piersi Kaczki Piżmowej Ze SkórąBez Kości W Całości) Piersi Kaczki Piżmowej Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura śliwkowaGlazura śliwkowa
2
Na sos: Rozgrzej grill lub boczny palnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura śliwkowa, 1 Szklanka Zarezerwowana (przepis Powyżej)Glazura śliwkowa, 1 Szklanka Zarezerwowana (przepis Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura śliwkowa, Zarezerwowana (przepis Powyżej)Glazura śliwkowa, Zarezerwowana (przepis Powyżej)
3
Rozgrzej olej w dużym, niereaktywnym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych8 Fioletowych śliwek, Wypestkowanych I Grubo Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fioletowe śliwki, Wypestkowane I Grubo PosiekaneFioletowe śliwki, Wypestkowane I Grubo Posiekane
4
Dodać szalotkę i czosnek i smażyć do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 świeżych Pomidorów, Obranych I Umytych, Grubo Posiekanych8 świeżych Pomidorów, Obranych I Umytych, Grubo Posiekanych
świeże Pomidory, Obrane I Umyte, Grubo Posiekaneświeże Pomidory, Obrane I Umyte, Grubo Posiekane
5
Dodaj tajskie chilli, imbir, curry i cynamon i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Thai ChiliThai Chili
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6
Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż sos stanie się gęsty, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
7
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
8
Umieść mieszaninę śliwek w 2 lub 3 partiach w robocie kuchennym i miksuj, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
9
Marynatę wyjąć do dużej miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Zarezerwuj 1 filiżankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaramięramię33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagrubo posiekana kolendragrubo posiekana kolendra12 łyżeczki czosnku w proszkudobrej jakości curry w proszkudobrej jakości curry w proszku8tortille z mąkitortille z mąki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekany świeży imbirdrobno posiekany świeży imbir2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany4goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany16green onions, cut into 3-inch pieces (white and some of green) and soakedgreen onions, cut into 3-inch pieces (white and some of green) and soaked1Batoniki toffi Heathcynamon mielonycynamon mielony851 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami611 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2kgsboned whole each) Muscovy duck breasts, with skinboned whole each) Muscovy duck breasts, with skin23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1651 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Plum glaze, reserved (recipe above)Plum glaze, reserved (recipe above)8purple plums, pitted and coarsely choppedpurple plums, pitted and coarsely chopped801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1Serrano pieprz, drobno posiekanySerrano pieprz, drobno posiekany3szalotka drobno posiekanaszalotka drobno posiekana1161 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Scotch Bonnet Chile, posiekaneScotch Bonnet Chile, posiekane2Tajskie chiles, sadzone i drobno posiekaneTajskie chiles, sadzone i drobno posiekane8fresh tomatillos, husked and washed, coarsely choppedfresh tomatillos, husked and washed, coarsely chopped
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn