Piersi z kaczki z wiśniami

Piersi z kaczki z wiśniami
Piersi z kaczki z wiśniami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 5,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wiśnie, szalotki, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Piersi z kaczki z wiśniami, Pieczona Pierś Z Kaczki Z Wiśniami, oraz Bezglutenowa Sałatka z dzikiego ryżu z kurkami, wiśniami i śmietaną nerkowca.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 25
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W małym rondlu połącz wino z suszonymi wiśniami i duś na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
W każdej z 2 dużych patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Piersi kaczki przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4
Dodaj 6 piersi kaczki do każdej patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze rumiane i średnio rzadkie, o 4 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełożyć piersi kaczki na blachę do pieczenia, przykryć folią i ogrzać w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Dodaj połowę grzybów i szalotki do każdej patelni, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając raz, aż będą rumiane, o 4 protokół. Odkryć i dodać 1/2 szklanki wody do każdej patelni. Dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni, aż woda zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj połowę mieszaniny wiśni i wina do każdej patelni i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o jedną trzecią, o 3 protokół. Zeskrobać zawartość 1 patelni do drugiej. Wymieszać z musztardą miodową i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Musztarda MIODOWAMusztarda MIODOWA
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Wyjąć z piekarnika piersi kaczki i wlać do sosu nagromadzone soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Pokrój piersi kaczki w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala i ułóż je na rozgrzanym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
10
Do sosu wlać dowolne soki rzeźbiarskie. Podgrzej SOS krótko i polej go kaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cała KaczkaCała Kaczka
11
Podawać od razu z szafranowym Pilafem ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Groszek Goya®Groszek Goya®
12
Rekomendacja win: czerwone wino, takie jak Quinta do Carvalhinho Bairrada Reserva z Portugalii z 1991 roku lub Cune Imperial Gran Reserva Rioja z Hiszpanii z 1989 roku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Uwagi: jedna porcja: kalorie 209 kcal, Tłuszcz całkowity 3 g, Tłuszcze nasycone .3 gm
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia38
Magazyn