Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Piersi kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 7,41 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 148 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wiśnie, piersi z kaczki, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wino porto można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Pieprzone piersi z kaczki z sosem wiśniowo-portowym, oraz Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Zdobądź skórę piersi kaczki nożem w 2 kierunkach, przechodząc nad sobą (wykonuje crosshatch). Obie strony każdej piersi z kaczki doprawić solą i pieprzem.
W dużej patelni nonstick, na średnim ogniu, umieścić piersi kaczki skórą w dół. Sear piersi, aż skóra jest złoty brąz około 10 minut, flip i sear z drugiej strony na zaledwie 3 minuty.
Wysmażone piersi kaczki umieścić w naczyniu do pieczenia i włożyć do piekarnika.
Wyjąć piersi kaczki z piekarnika i pozostawić na 5 minut.
Tymczasem, wylać większość nadmiaru tłuszczu z patelni, i umieścić go z powrotem na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i saute aż półprzezroczyste.
Wlać wino porto i sok pomarańczowy, i zeskrobać wszelkie brązowe kawałki na dnie patelni.
Dodać skórkę pomarańczową i posiekane wiśnie i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aby zmniejszyć mieszaninę i zagęścić, zacierania wiśni z tyłu drewnianą łyżką, aby wyodrębnić smak, jak gotować.
Pokroić piersi w plastry 1/4 cala na przekątnej.
Wlać sos Cherry port na górze i cieszyć się!
Uwaga kucharza: nadmiar tłuszczu z kaczki można schłodzić i świetnie nadaje się do gotowania ziemniaków lub jaj.