Pierożki Cielęce Z Escarole W Rosole
Kluski cielęce z escarolą w bulionie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka, 40 g tłuszczu i łącznie 792 kalorie. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,47 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup chleb, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tortellini w bulionie z escarole, Maultaschensuppe (kluski w bulionie) i Maultaschensuppe (kluski w bulionie), aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Chleb namoczyć w mleku w małej misce, aby zmiękł.
Do dużej miski włóż mieloną cielęcinę, posyp solą, pieprzem i kilkoma płatkami gałki muszkatołowej.
Dodaj gorgonzolę, Parmigiano-Reggiano, szałwię, czosnek i jajko. Wyciśnij płyn z chleba i pokrusz go na drobne okruszki w opuszkach palców, dodając go do mieszanki cielęcej.
Skropić odrobiną EVOO i delikatnie wymieszać, aż składniki się połączą.
Trzymaj pod ręką miskę z ciepłą wodą do zwijania klopsików lub użyj 2-uncjowej miarki.
Zwiń lub uformuj masę mięsną w kulki, zwilżając dłonie, jeśli nie używasz łyżki, i połóż na blasze do pieczenia lub dużym talerzu.
Grubo posiekaj escarole na 2-calowe kawałki.
W szerokim garnku zagotuj bulion i 2–3 szklanki wody na małym ogniu.
Dodaj klopsiki i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane, od 8 do 10 minut.
Dodaj escarole na ostatnią minutę lub 2 gotowania i mieszaj, aż zwiędnie.
W międzyczasie ugotuj makaron w garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż będzie al dente.
Odcedzić i dodać do zupy. Zupę nalewamy do misek i posypujemy kilkoma startymi skórkami z cytryny.