Pierogi Ziemniaczane
Przepis pierogi ziemniaczane może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 45 minut. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 146 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz substytut jajka, masło, ciasto na pierogi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pierogi Ziemniaczane, Pierogi Ziemniaczano-Czosnkowe, oraz Pierogi Z Mięsem Ziemniaczanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub do przetargu; drenaż.
Umieść ziemniaki w dużej misce; zacieru z masher ziemniaków lub widelcem, aż będzie gładka.
Dodać szczypiorek i 5 kolejnych składników (szczypiorek przez 3/4 łyżeczki soli); dobrze zmiksować z masą ziemniaczaną.
Ciasto pierogi podzielić na 16 równych porcji, kształtując każdą z nich w kulkę. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą kulkę w kółko o średnicy 3,5 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Łyżka 1 zaokrąglona łyżka mieszanki ziemniaków na połowę każdego okręgu ciasta. Połącz ze sobą przeciwległe boki ciasta; uszczypnij, aby zamknąć, zaczynając od środka i ściskając obie strony, tworząc kształt półksiężyca. Powtórz z pozostałymi krążkami ciasta i mieszaniną ziemniaków.
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj połowę pierogów; gotuj 7 minut lub do końca (pierogi wyrosną na powierzchnię).
Pierogi wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć w durszlaku (pierogi przykleją się do papierowego ręcznika).
Pierogi układamy w jednej warstwie na blasze lub półmisku. Powtórz procedurę z pozostałymi pierogami.
Ciepła 1 1/2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać 8 pierogi; gotować 2 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Usunąć pierogi; zachować ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/2 łyżeczkami masła i 8 pierogami.
Ugotowane pierogi posypać 1/8 łyżeczki soli.
Podawać z 1/3 szklanki śmietany o obniżonej zawartości tłuszczu.