Pierogi z kurczakiem i tortillą
Pierogi z kurczakiem i tortillą wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 977 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soli, cebula, krem z rosołu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Pierogi Tortilla z kurczakiem i mąką, Chili z pierożkami Tortilla, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą).
Instrukcje
Przynieś pierwsze 7 składników do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 45 minut lub aż kurczak będzie miękki.
Usuń kurczaka, rezerwując bulion w holenderskim piekarniku.
Niech kurczak i bulion ostygnie. Skórki, kości i pokroić kurczaka na kawałki wielkości kęsa; odstawić. Odtłuszczone tłuszcze z bulionu.
Dodaj zupę do bulionu; doprowadzić do wrzenia.
Tortille pokroić w paski 2-x 1-calowe.
Dodaj paski, po 1 na raz, do żwawo wrzącej mieszaniny bulionu.
Dodać kurczaka, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut, często mieszając, aby zapobiec Klusek od sklejania.
Szybka wskazówka: Zastąp 8 szklanek bulionu z kurczaka wodą; pomiń kostki bulionowe;zmniejsz sól do 1/2 łyżeczki. Kontynuuj przepis za pomocą 3 do 4 filiżanek posiekanego gotowanego kurczaka.