Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pierogów wieprzowych z sosem sezamowym z Chile. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis służy 12. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, szalotki, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jadeitowe pierogi z sosem sojowo-sezamowym, Garlicky Greens Pierogi I Sos Sezamowy, oraz Pierogi z krewetkami z sosem sezamowym.
Instrukcje
1
Na patelni, rozgrzać olej, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj shiitake, szalotki, bok choy i marchew; stir-smażyć na dużym ogniu do miękkości, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Bok Choy
Marchew
3
Dodaj czosnek, imbir, sos sojowy, mirin i chile-sos czosnkowy i gotować, aż płyn odparuje, 3 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Papryka Chili
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SOS
Sól
4
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem woskowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
6
Dodać wieprzowinę do nadzienia i wymieszać. Na powierzchni roboczej Pędzel 3 owijki wonton roztworem skrobi kukurydzianej; łyżka cienkiej łyżki nadzienia w środku. Złóż owijki, tworząc Trójkąty; uszczelnij krawędzie, wypychając powietrze uwięzione w środku. Nożyczkami przyciąć owijki, pozostawiając 1/4-calową obręcz wokół wypełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon Opcjonalnie
Skrobia Kukurydziana
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
7
Przenieść pierogi do blachy do pieczenia, szew boki do góry. Pierogi przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
8
Połącz wszystkie składniki w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Napełnij wok lub dużą patelnię 2 cale wody i doprowadzić do wrzenia. Pracując partiami, ułóż pierogi w dwupoziomowym parowcu bambusowym wyłożonym olejowanym papierem woskowym; Ustaw parowiec nad wrzącą wodą. Przykryć i parować pierogi, aż nadzienie będzie gotowane i twarde, 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Pierogi wrzucić do 1 szklanki sosu. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pierogi na talerz.