Pierogi Wieprzowe
Pierogi wieprzowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 246 kalorii, 18g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, mieloną wieprzowinę, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pierogi Wieprzowe, Wieprzowina i pierogi, oraz Pierogi Wieprzowe.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę i 1/2 szklanki letniej wody w misce, aż powstanie ciasto. Zagnieść na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładka, 1 do 2 minut, a następnie owinąć szczelnie w folię i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 10 minut.
Gdy ciasto stoi, połówki imbiru, a następnie drobno posiekać 1 połowę, a pozostałą połowę pokroić w bardzo cienkie zapałki (mniej niż 1/8 cala grubości).
Połącz 5 łyżek sosu sojowego z zapałkami imbirowymi w małej misce.
Rezerwa 2 łyżki szalotki do dekoracji, następnie drobno posiekać resztę i umieścić w misce wraz z wieprzowiny, drobno posiekany imbir, a pozostałe 3 łyżki sosu sojowego. Delikatnie ugniataj dłońmi w misce, aż do połączenia. Chłód, kryty, 10 minut.
Podczas gdy mieszanka wieprzowa schładza, wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i lekko odkurzyć mąką, a następnie lekko odkurzyć powierzchnię roboczą mąką. Podziel ciasto i zawinąć 1 połowę. Pat pozostałą połowę do płaskiego kwadratu.
Rozwałkuj ciasto na 13-calowy kwadrat (o grubości mniejszej niż 1/8 cala) lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta, odkurzając powierzchnię roboczą dodatkową mąką w razie potrzeby, a następnie wytnij 12 rund (bardzo blisko siebie) za pomocą foremki do ciastek. (Jeśli ciasto przykleja się do kutra, lekko zanurz kuter w mące i strząśnij nadmiar przed wycięciem każdej rundy.) Reserve scraps.
Przełożyć na wyłożoną blachę do pieczenia i przykryć luźno kolejną warstwą ręczników papierowych lekko posypanych (na wierzchu) mąką.
Rozwałkować pozostałą połowę ciasta i wyciąć jeszcze 12 rund w ten sam sposób, a następnie przenieść rund do wyłożonej blachy do pieczenia.
Połącz resztki ciasta i owinąć w folię, a następnie odstawić na co najmniej 10 minut.
Podczas gdy resztki stoją, zacznij formować pierogi. Wyłożyć kolejną dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i lekko posmarować mąką. Na palcach 1 ręki w pobliżu dłoni umieścić 1 okrągłe ciasto i umieścić 2 lekko zaokrąglone łyżeczki mieszanki wieprzowej w środku rundy. Złóż okrągłe na pół, zamykając nadzienie i szczyp krawędzie razem do uszczelnienia. Kładziemy pierogi na wyłożonej blasze do pieczenia i formujemy kolejne 23 pierogi w ten sam sposób (może zostać jeszcze trochę nadzienia). Pierogi przykrywamy luźno większą ilością papierowych ręczników.
Rozwałkuj resztki na 10-calowy kwadrat (o grubości mniejszej niż 1/8 cala) i wytnij kolejne 8 rund. Uformuj kolejne 8 pierogów w sumie 3
Delikatnie wrzuć wszystkie pierogi do 6 - do 8-litrowego garnka wrzącej wody, delikatnie mieszając raz, aby zapobiec przyklejeniu, i gotuj 6 minut. (Pierogi będą unosić się na wierzchu podczas gotowania.)
Pierogi przełożyć łyżką szczelinową do naczynia i posypać gotową cebulką.
Podawać z sosem imbirowym.
Pierogi można formować 1 dzień wcześniej. Schłodzić w 1 warstwie, nie dotykając, na wyłożonej blasze do pieczenia, luźno, ale całkowicie pokryte folią.