Pierogi Po Chińsku

Pierogi Po Chińsku
Pierogi w stylu chińskim może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 186 kalorii, 3G białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 48 i kosztuje 43 centów za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka liści kolendry, soli i pieprzu, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżką wynik 24%, to danie nie jest takie super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chińskie Pierogi, Chińskie Pierogi I Potstickers, oraz Chińskie Pierogi Z Kurczakiem.

Instrukcje

1
Ubij mąkę z solą i mieszaj w wodzie, aż ciasto będzie kudłate. Obróć na lekko posypaną mąką deskę i krótko ugniataj; ciasto powinno być miękkie i giętkie, ale niezbyt lepkie. Odpocznij pod przykryciem, robiąc nadzienie i sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
2
Umieść wszystkie składniki w dużej misce i mieszaj, aż dokładnie się połączą. Aby sprawdzić przyprawę, usmaż trochę na gorącym oleju, aż się ugotuje. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Połącz wszystkie oprócz ostatnich 2 składników w misce do zanurzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Posyp bazylią i habanero na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj ciasto lub jego kawałki o grubości około 1/8 cala (zbyt cienkie, a ciasto rozerwie się podczas napełniania pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
2
Wytnij koła za pomocą 3-calowego okrągłego noża. Podczas pracy przykryj ciasto bocznym ręcznikiem lub kawałkiem folii. Miej obok siebie małą miskę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Umieść niewielką łyżkę nadzienia na środku koła ciasta i dociśnij ją tak, aby lekko rozłożyła się w kierunku bocznych krawędzi ciasta. Za pomocą opuszka palca lub małego pędzla do ciasta zwilż krawędź ciasta. Złóż ciasto wokół nadzienia tak, aby nadzienie leżało na powierzchni roboczej-to jest spód kluski-a szew znajdował się między palcami. Złóż ciasto, które jest skierowane do ciebie, około 6 razy, dociskając je do tyłu, aby uszczelnić-tylko przód kluski powinien być plisowany. Rogi knedla powinny lekko się od Ciebie zwijać, w kierunku nieutwardzonej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
4
Podgrzej patelnię, wystarczająco dużą, aby pomieścić liczbę pierogów, które chcesz ugotować na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj cienką warstwę oleju, podgrzej, a następnie dodaj pierogi koncentrycznymi kółkami. Powinny się dotykać. Gotuj, aż spody będą złotobrązowe, 3 lub 4 minuty (zmniejsz ogień, jeśli zbyt szybko się zrumienią).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Dodaj tyle wody, aby uzyskać około 1/4 drogi w górę boków pierogów-rozpryskuje się. Przykryj patelnię, wyreguluj ogień tak, aby woda się gotowała i gotuj przez około 7 minut. Odkryj patelnię i, jeśli została woda, pozwól jej się ugotować. Sprawdź DNA pierogów-jeśli muszą się trochę bardziej przyrumienić, pozwól im, dodając trochę więcej oleju, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Podawaj pierogi natychmiast, skropione sosem do maczania i przyozdobione ćwiartkami kolendry i limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoChinese five-spice powderChinese five-spice powder2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet czarnyocet czarny1porcja startego parmezanupasta chilipasta chili2Spód: okruszki z herbatników grahampasta chilipasta chili2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo posiekany szczypiorekświeżo posiekany szczypiorek48krewetki i żyłkiLiście kolendry, do dekoracjiLiście kolendry, do dekoracji2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo posiekane liście kolendryświeżo posiekane liście kolendry2Spód: okruszki z herbatników grahammrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2piersi i nogi kaczki bez kości ze skórą, przełożone przez maszynkę do mięsa wyposażoną w średnie ostrzepiersi i nogi kaczki bez kości ze skórą, przełożone przez maszynkę do mięsa wyposażoną w średnie ostrze1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1habanero pieprz mielonyhabanero pieprz mielony1porcja startego parmezanu4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół2Spód: okruszki z herbatników graham4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół4 uncje groszku śnieżnego, przyciętego i przekrojonego na pół2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki48krewetki i żyłkiKliny wapienne do dekoracjiKliny wapienne do dekoracji2Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo posiekane liście miętyświeżo posiekane liście mięty48krewetki i żyłkiOlej arachidowy do gotowaniaOlej arachidowy do gotowania591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody48krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana kapusta włoskadrobno posiekana kapusta włoska3Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo posiekane szalotkiświeżo posiekane szalotki1porcja startego parmezanuświeżo posiekane Tajskie liście bazyliiświeżo posiekane Tajskie liście bazylii4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Moet & Chandon Imperial (3 litrowa butelka - Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 600 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia2
Magazyn