Pierogi jabłkowe z bogatym sosem cynamonowym
Pierogi jabłkowe z bogatym sosem cynamonowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 4G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 198 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka masła, ciasto skorupy, pekan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 31%. Spróbuj Pierogi jabłkowe z bogatym sosem cynamonowym, Pierogi Cynamonowo-Orzechowe, oraz Pierogi Jabłkowe W Syropie Karmelowo-Cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji dolnej i podgrzej piekarnik do 425 stopni.
Wymieszać 3 Tbs. masła, 1/2 szklanki brązowego cukru, 1 łyżeczka. cynamon i wszystkie orzechy w małej misce. Łyżka porcji mieszanki do każdego wydrążonego rdzenia jabłka.
W przypadku skorupy ciasta w pudełku rozwiń jedną z arkuszy ciasta na mąkę. Ciągnąc po bokach ciasta, aby wyprostować zaokrąglone krawędzie, zwinąć go w około 12-calowy kwadrat, a następnie pokroić ciasto na cztery 6-calowe kwadraty; umyć Obwód każdego kwadratu białkiem jajka. Ustaw pół jabłka na każdym kwadracie. Podnieś 4 rogi ciasta wokół jabłka i szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Miejsce na dużym (co najmniej 18 - przez 12-calowy) pergaminu pokryte naczynie do pieczenia.
Wierzch i boki pierogów umyć białkiem jajka; posypać cukrem. Powtórz proces z pozostałymi jabłkami i ciastem.
Pierogi piec, aż ciasto zestawy i zaczyna się złocisty brązowy, około 10 minut. Zmniejszyć ogień do 375 i piec na złoty kolor, o 20 minut dłużej.
Podczas pieczenia jabłek, przynieś 1 szklankę wody, pozostałe 2 Tbs. masło, 1/2 szklanki brązowego cukru i 1 łyżeczka. cynamon gotować w małym rondlu na średnim ogniu. Rozpuścić skrobię kukurydzianą w 2 łyżkach. wodę; ubij do gorącego syropu, aby uzyskać gładki SOS. Przykryj, ogrzej się.
Do każdej porcji łyżka porcji sosu na talerzu deserowym. Na ciepłym sosie ułożyć kluski z jabłkami; podawać od razu.