Piernikowy deser z gruszkami

Piernikowy deser z gruszkami
Przygotowanie piernikowego trifle z gruszkami zajmuje około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 96 centów za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Mieszanka gruszek, serka śmietankowego, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Chutney / Kompot z Jabłek, Gruszek i Daktyli , Zupę Kasztanową i Grzybów Leśnych Z Parmezanem I Kremem i Gruszkami oraz Budyń Czekoladowy Z Niespodzianką Gruszkową .

Instrukcje

1
Przygotuj i upiecz mieszankę do ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź całkowicie na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
W dużej misce wymieszaj wodę i sok z cytryny. Obierz gruszki, jedną po drugiej, pokrój na ćwiartki i na kawałki o wielkości 1 do 1-1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Aby zapobiec brązowieniu, należy umieścić je w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
4
Odcedź gruszki. Na dużej patelni wymieszaj 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki masła i po 1/4 łyżeczki cynamonu i imbiru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Dodaj połowę gruszek. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu przez 4-5 minut lub do momentu, aż syrop będzie złocistobrązowy. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; przykryj i gotuj jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
6
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Powtórz z pozostałym cukrem, masłem, cynamonem, imbirem i gruszkami. Całkowicie ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
8
Tymczasem na krem trifle w dużej misce ubij serek śmietankowy, brązowy cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i ekstrakt, aż się połączą. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Aby złożyć ciasto, pokrój je na kawałki o grubości 1/4 cala.
10
Umieść jedną trzecią w 3-qt. naczyniu do trifle lub szklanej misce do serwowania; przykryj jedną trzecią gruszek i jedną trzecią mieszanki serka śmietankowego. Powtórz warstwy dwa razy. Przykryj i schłódź w lodówce przez kilka godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn