Piernikowy deser z gruszkami
Przygotowanie piernikowego trifle z gruszkami zajmuje około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 96 centów za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . Mieszanka gruszek, serka śmietankowego, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Chutney / Kompot z Jabłek, Gruszek i Daktyli , Zupę Kasztanową i Grzybów Leśnych Z Parmezanem I Kremem i Gruszkami oraz Budyń Czekoladowy Z Niespodzianką Gruszkową .
Instrukcje
Przygotuj i upiecz mieszankę do ciasta zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudź całkowicie na kratce.
W dużej misce wymieszaj wodę i sok z cytryny. Obierz gruszki, jedną po drugiej, pokrój na ćwiartki i na kawałki o wielkości 1 do 1-1/2 cala.
Aby zapobiec brązowieniu, należy umieścić je w wodzie.
Odcedź gruszki. Na dużej patelni wymieszaj 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki masła i po 1/4 łyżeczki cynamonu i imbiru.
Dodaj połowę gruszek. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu przez 4-5 minut lub do momentu, aż syrop będzie złocistobrązowy. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; przykryj i gotuj jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Powtórz z pozostałym cukrem, masłem, cynamonem, imbirem i gruszkami. Całkowicie ostudź.
Tymczasem na krem trifle w dużej misce ubij serek śmietankowy, brązowy cukier, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i ekstrakt, aż się połączą. Delikatnie wmieszaj bitą śmietanę.
Aby złożyć ciasto, pokrój je na kawałki o grubości 1/4 cala.
Umieść jedną trzecią w 3-qt. naczyniu do trifle lub szklanej misce do serwowania; przykryj jedną trzecią gruszek i jedną trzecią mieszanki serka śmietankowego. Powtórz warstwy dwa razy. Przykryj i schłódź w lodówce przez kilka godzin lub na noc.