Piernikowe Wiatrówki
Piernikowe Wiatraczki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 142 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mąki, cukru granulowanego, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piernikowe Wiatrówki, Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym.
Instrukcje
Zrobić ciasto piernikowe: w misce, mikserem na dużej prędkości, ubić masło, brązowy cukier i melasę, aż będzie gładka. Ubić w żółtkach, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, imbir, cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Ciasto owinąć w plastik i lekko spłaszczyć; schłodzić, aż będzie jędrne, ale giętkie, około 1 godziny (lub zamrozić na 30 minut).
Zrobić ciasto: w misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić masło i cukier, aż będzie gładkie. Ubić w jajku i wanilii, aż dobrze wymieszane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. W innej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Owinąć ciasto w plastik i lekko spłaścić; schłodzić zgodnie z kierunkiem powyżej.
Z lekko mąką wałek na lekko mąki arkusza papieru woskowanego, rozwałkować ciasto piernikowe w przybliżeniu 12-na 15-calowy prostokąt. Wsuń ciasto, na woskowanym papierze, na 12-na 15-calową blachę do pieczenia. Powtórz, aby rozwałkować zwykłe ciasto i schłodzić oba ciasta, aż lekko ujędrni, około 10 minut.
Ostrożnie odwróć ciasto piernikowe na gładkie ciasto, wyrównując krawędzie tak równomiernie, jak to możliwe.
Papier woskowany wyjąć z wierzchu ciasta piernikowego. Ostrym nożem przetnij prostokąt na pół wzdłuż, aby uzyskać dwa prostokąty o wymiarach 6 na 15 cali.
Przenieś jeden z prostokątów na inny arkusz woskowanego papieru.
Odstawić na około 10 minut, aby lekko zmiękczyć.
Zaczynając od długiej krawędzi jednego prostokąta, podnieś woskowany papier, aby zwinąć ciasta w ciasny, równy cylinder. Powtórz, aby rzucić inny prostokąt. Zawiń rolki w plastik; zamrozić do twardości, około 30 minut.
Rozwiń rolki i pokrój w poprzek na okrągłe okrągłe o grubości 1/2 cala.
Ułóż ciasteczka płasko, 1 cal od siebie, na masle 12-przez 17-calowe blachy do pieczenia.
Piec ciasteczka w 325 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż krawędzie po prostu zaczną brązowieć, 15 do 20 minut. Jeśli pieczenie wielu arkuszy w jednym piekarniku, Zmień pozycje w połowie pieczenia.
Przenieść wiatraczek do stojaków do ostygnięcia.