Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami

Piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami
Jeśli $2.3 za porcję spada w budżecie, piernikowe puddingi z kandyzowanymi jabłkami mogą być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 831 kalorii, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, złoty brązowy cukier, długie kawałki imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ricottan i kandyzowane puddingi owocowe, Puddingi ryżowe z karmelowymi jabłkami Galan, oraz Kandyzowane Pierniki Męskie.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w dużym garnku. Zagotować na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie i przezroczyste, a jabłka grubo okryją, mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CydrCydr
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć do miski i ostudzić. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem. Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
PiekarnikPiekarnik
3
Ubić pierwsze 7 składników w średniej misce, aby wymieszać. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać brązowy cukier i jajko i ubić do wymieszania. Ubić melasę, następnie mieszaninę mąki. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj 1/2 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piecz pierniki, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść patelnię do stojaka i ostudzić pierniki całkowicie na patelni. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć patelnię folią; odstawić w temperaturze pokojowej. Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Połączyć mleko, świeży imbir i ziarna pieprzu w ciężkim średnim rondlu; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
PieprzPieprz
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia.
10
Ubić jajka, cukier, wanilię, mielony imbir i sól w średniej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj. Odcedź krem do średniej miski; wyrzuć ciała stałe do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
BudyńBudyń
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Pokroić piernik w kostkę o średnicy 1/2 cala, aby zmierzyć 5 1/3 szklanki (zachowaj pozostały piernik do innego użycia). Kostki piernika podzielić na osiem 3/4 szklanki budyniu lub ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
W każdej filiżance piernik zalać kremem, dzieląc równo.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
13
Odstawić na 15 minut, aby piernik wchłonął trochę kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
14
Umieścić kubki w patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Wlać tyle gorącej wody do patelni, aby dojść do połowy boków kubków. Patelnię przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
16
Piecz puddingi aż do Ustawienia, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Wyjąć z łaźni wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
18
Podawaj puddingi ciepłe lub w temperaturze pokojowej, zwieńczone kandyzowanym dekorowaniem jabłkowym i lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn