Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta piernikowego z pomarańczowym puddingiem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 359 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz brązowy cukier, jajko, ciasto piernikowe i mix cookie, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest improwizowalne. Spróbuj Piernikowe Ciasto Budyniowe Pomarańczowe, Piernikowy Pudding świąteczny z sosem pomarańczowym, oraz Piernikowe Ciasto Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. w 8-calowym kwadratowym (2-quart) szklanym naczyniu do pieczenia, wymieszać mieszankę piernikową, 1 szklankę wody i jajko widelcem do wymieszania. Energicznie mieszać około 2 minut, skrobanie narożników często, aż dobrze wymieszane.
Posypać brązowym cukrem równomiernie na ciasto.
W rondlu 2-quart, ciepła 1/2 szklanki wody, sok pomarańczowy i masło na dużym ogniu, często mieszając, aż mieszanina jest gorąca i masło jest stopiony. Wymieszać ze skórką pomarańczową. Powoli wlać ciasto i brązowy cukier (niektóre ciasto wzrośnie do góry).
Piec od 35 do 40 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, ponieważ ciasto unosi się na wierzchu warstwy budyniu (wierzch upieczonego ciasta będzie miał pęknięcia). Fajne 30 minut.
Podawać na ciepło z bitą śmietaną.