Piernikowe Ciasteczka
Piernikowe ciasteczka mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 93 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Jeśli masz imbir, mielone goździki, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane, oraz Piernikowe Ciasteczka Męskie.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól przesiać razem w dużej misce i odstawić.
W małym rondlu połącz masło, miód, cukier, sok z cytryny oraz skórkę z cytryny i pomarańczy. Doprowadzić to do średniego ciepła i gotować, aż masło stopi się i cukier rozpuszcza.
Ostudzić do temperatury pokojowej i ubić jajka.
Zrób studnię w mieszance mąki / przypraw i dodaj mieszaninę jaj/cukru do studni. Za pomocą widelca zacznij stopniowo włączać mąkę do mieszaniny jaj. Gdy mąka została w większości włączona, obrócić mieszaninę na czystą powierzchnię roboczą i delikatnie ugniatać, aż mieszanina będzie gładka i jednorodna. Zagnieść w trochę więcej mąki, jeśli ciasto wydaje się lepkie. Schłodzić ciasto przez 1 godzinę lub przez noc.
Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na równą grubość około 1/4 cala.
Wytnij na żądane kształty za pomocą foremek do ciastek.
Umieść na lekko nasmarowanej lub wyłożonej pergaminem blasze ciastek i piecz przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy ciasteczka będą twarde i lekko rumiane.
Niech ciasteczka ostygną przez 3 do 4 minut i przenieść do regału chłodzącego.
Gdy ciasteczka są całkowicie chłodne udekorować, zgodnie z życzeniem.
Uwaga kucharza: jeśli planujesz powiesić ciasteczka, zrób dziurę na sznurku przed pieczeniem.