Pierniki 101
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj pierniki 101. Ten przepis zawiera 36 porcji z 164 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Za 22 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego imbiru, cukru cukierniczego, mąki i mielonych goździków. 17 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Gingerbread 101 (giveaway: dekorowanie ciasteczek), Piernikowa 101, oraz Pierniki I Ciasteczka Z Cukrem Cytrusowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść stojaki w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, ziele angielskie, goździki, sól i pieprz przez sito druciane do średniej miski. Odłóż na bok.
W dużej misce, używając ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością, ubij masło i tłuszcz warzywny, aż dobrze się połączą, około 1 minuty.
Dodaj brązowy cukier i ubijaj, aż mieszanina uzyska lekką konsystencję i kolor, około 2 minut. Ubij melasę i jajko. Za pomocą drewnianej łyżki stopniowo mieszaj mąkę, aby uzyskać sztywne ciasto. Podziel ciasto na dwa grube krążki i zawiń każdy krążek w folię. Wstaw do lodówki do schłodzenia, około 3 godzin. (Ciasto można przygotować do 2 dni wcześniej.)
Aby rozwałkować pliki cookie, pracuj z jednym dyskiem na raz, utrzymując drugi dysk w lodówce.
Wyjmij ciasto z lodówki i odstaw w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco ciepłe, aby rozwałkować bez pękania, około 10 minut. (Jeśli ciasto było schłodzone dłużej niż 3 godziny, może potrzebować jeszcze kilku minut.)
Ułóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i posyp wierzch ciasta mąką.
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/8 cala, upewniając się, że ciasto nie przykleja się do powierzchni roboczej (od czasu do czasu przesuwaj długą szpatułkę lub nóż pod ciasto, aby mieć pewność, i w razie potrzeby posyp powierzchnię większą ilością mąki). Aby uzyskać bardziej miękkie ciasteczka, rozwałkuj nieco grubsze. Za pomocą foremek do ciastek Wytnij ciasteczka i przenieś je na nieprzywierające arkusze ciastek, umieszczając je w odległości 1 cala od siebie. Delikatnie ugniataj skrawki i uformuj w inny dysk. Zawiń i schłódź przez 5 minut przed ponownym rozwałkowaniem, aby wyciąć więcej ciasteczek.
Piec, zmieniając pozycje ciasteczek z góry na dół i z powrotem do przodu w połowie pieczenia, aż brzegi ciasteczek będą ustawione i chrupiące, 10 do 12 minut. Ostudzić na arkuszach przez 2 minuty, a następnie przenieść na druciane Stojaki na ciasto, aby całkowicie ostygły. Udekoruj lukrem Królewskim. (Ciasteczka można przygotować do 1 tygodnia wcześniej, przechowywać w hermetycznych pojemnikach w temperaturze pokojowej.)
Zrób do przodu: lukier można przygotować do 2 dni do przodu, przechowywać w hermetycznym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym wciśniętym bezpośrednio na powierzchnię lukru i przechowywać w lodówce.
Ten lukier twardnieje w błyszczące białe linie i służy do ozdabiania pierników lub innych ciasteczek. Tradycyjny lukier królewski wykorzystuje surowe białka jaj, ale wolę suszony proszek z białego jajka, dostępny w większości supermarketów, aby uniknąć obaw o niegotowane białka jaj.
Używając torebki z ciastem, poćwicz swoje umiejętności dekorowania, zanim zamrozisz ciasteczka. Wystarczy wykonać kilka prób, aby poczuć lukier i torbę, nakładając lukier na folię aluminiową lub papier woskowany. Jeśli pracujesz szybko, możesz użyć metalowej szpatułki, aby zeskrobać lukier testowy z powrotem do partii.
Suszony biały proszek jajeczny jest również dostępny w sprzedaży wysyłkowej od
Katalog Piekarski, 1-800-827-683
Proszek bezowy, czyli odwodnione białka jaj z już dodanym cukrem, również stanowi doskonały lukier królewski; wystarczy postępować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Jednak zwykłe niesłodzone suszone białka jaj są bardziej wszechstronne, ponieważ można je również stosować w pikantnych potrawach. Proszek bezowy jest dostępny w Adventures in Cooking (1-800-305-111
W średniej misce, używając ręcznego miksera elektrycznego z małą prędkością, ubij cukier cukierniczy, biały proszek i wodę, aż się połączą. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, często zeskrobując boki miski, aż będzie bardzo sztywna, błyszcząca i wystarczająco gruba, aby rurę; 3 do 5 minut. (Lukier można przygotować do 2 dni wcześniej, przechowywać w hermetycznym pojemniku z wilgotnym ręcznikiem papierowym wciśniętym bezpośrednio na powierzchnię lukru i przechowywać w lodówce.)
Do dekoracji przewodów rurowych użyj torebki cukierniczej wyposażonej w rurkę z małą końcówką do pisania o szerokości około 1/8 cala, taką jak Ateco nr 7; wyciskanie lukru z mniejszych końcówek może być zbyt trudne. W razie potrzeby rozcieńczyć lukier odrobiną ciepłej wody. Aby napełnić torebkę cukierniczą, dopasuj ją do tuby. Złóż górną część torby z powrotem, aby utworzyć mankiet i trzymaj ją w jednej ręce. (Lub umieść torbę w wysokiej szklance i złóż górną część do tyłu, aby utworzyć mankiet.) Za pomocą gumowej szpatułki nabierz lukier do torby. Rozłóż mankiet i przekręć górną część torby zamkniętą. Ściśnij lukier, aby napełnić rurkę. Zawsze ćwicz najpierw na arkuszu papieru woskowanego lub folii aluminiowej, aby sprawdzić przepływ i konsystencję lukru.
Tradycyjny lukier królewski: Zastąp 3 duże białka jajek proszkiem i wodą.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Madera i Prosecco to moje najlepsze typy pierników. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.