Piernik staroświecki z melasą bita śmietana

Piernik staroświecki z melasą bita śmietana
Staromodny Piernik z melasą bita śmietana może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz melasę o łagodnym smaku, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowe cytrynowo-imbirowe z bitą śmietaną, Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, oraz Lody Ciasteczkowe Bez Ubijania Melasy (Pierniki) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1 szklanka cukru i masła w dużej misce, aż do wymieszania. Ubić w 3/4 szklanki melasy, następnie jajka po 1 na raz. Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir i sól; ubijać do wymieszania. Ubić w 1/4 szklanki śmietany, następnie 3/4 szklanki wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
MelasaMelasa
MasłoMasło
ImbirImbir
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 45 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Ubij 1 1/4 szklanki śmietany i 1 łyżkę cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 2 łyżki melasy, aż pojawią się smugi(nie przesadzaj).
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ciasto pokroić w plasterki; przenieść na talerze.
6
Podawać z melasą bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
MelasaMelasa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn