Piernik staroświecki z melasą bita śmietana

Staromodny Piernik z melasą bita śmietana może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz melasę o łagodnym smaku, sodę oczyszczoną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowe cytrynowo-imbirowe z bitą śmietaną, Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, oraz Lody Ciasteczkowe Bez Ubijania Melasy (Pierniki) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9x9x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Za pomocą miksera elektrycznego, beat 1 szklanka cukru i masła w dużej misce, aż do wymieszania. Ubić w 3/4 szklanki melasy, następnie jajka po 1 na raz. Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir i sól; ubijać do wymieszania. Ubić w 1/4 szklanki śmietany, następnie 3/4 szklanki wrzącej wody.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 45 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku.
Ubij 1 1/4 szklanki śmietany i 1 łyżkę cukru w średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 2 łyżki melasy, aż pojawią się smugi(nie przesadzaj).
Ciasto pokroić w plasterki; przenieść na talerze.
Podawać z melasą bitą śmietaną.