Piernik Jabłkowy Do Góry Nogami
Odwrócony piernik jabłkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 335 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz mielone goździki, melasę, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Piernik Jabłkowy Do Góry Nogami, Piernik Jabłkowy Do Góry Nogami, oraz Ciasto piernikowe z jabłkiem do góry nogami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°; nasmaruj 8-calową okrągłą patelnię na ciasto. Na patelni na średnim ogniu, stopić 2 łyżki. masło.
Dodać kliny jabłkowe; posypać brązowym cukrem. Smażyć 5 minut, aż zmiękną.
Wlać płyn do patelni i ułóż kliny jabłkowe w jednej warstwie.
Mąkę przesiać, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir i goździki. Pokonać 6 Łyżek. niesolone masło i cukier aż będą puszyste. Ubić w jajku i melasie. Ubić w 1/3 mieszanki mąki i gorącej wody, aż będzie gładka; powtórzyć dwa razy.
Wlać ciasto na patelnię; rozprowadzić równomiernie na jabłkach.
Piec około 45 minut, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Ostudzić na stojaku na około 10 minut. Poprowadź nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować, a następnie odwróć ciasto na talerz do serwowania.
Przed podaniem ostudzić do temperatury pokojowej.