Piernik dla dzieci
Need a deser wegetariański? Piernik dla dzieci może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 13,32 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 11124 kalorii, 72g białka, oraz 151 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, skórkę z cytryny, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), Oma ' s Gingerbread House, oraz Domek Z Piernika.
Instrukcje
Pierwsze wycięte w cienkiej tekturze: ściana boczna, 4 1/2 x 8 cali; ściana końcowa, 4 1/2x5 cali; trójkątny szczyt, 4 1/2x3x3 cali; i prostokąt dachu, 4 1/2x9 cali. Przyklej prostokątny element ściany końcowej do trójkątnego elementu szczytowego: dopasuj długi bok trójkąta, 4 1/2 cala, do jednego z 4 1/2 cala boków ściany końcowej.
W dużej misce, masło śmietankowe i cukier do lekkiego i puszystego. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i melasę. Stopniowo ubić w 2 jaja. Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy przesiać razem; wymieszać z kremową mieszanką. Owinąć ciasto w pergaminie i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podzielić na 6 porcji, 2 nieco większe niż inne. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować 4 mniejsze kawałki do wielkości w przybliżeniu ściany bocznej i ściany końcowej za pomocą szablonów szczytowych; wyciąć po dwa z każdego.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i pokrój na dwa prostokątne kawałki dachu.
Przełożyć piernik na wysmarowane tacki do pieczenia.
W nagrzanym piekarniku o temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) piec pierniki przez 10 minut lub do chrupkości. Po wyjęciu z piekarnika piernik pozostaw na tacach do pieczenia na kilka minut, aby ustawić, a następnie przenieś do stojaków Z Drutu. Pozostawić na noc do stwardnienia.
W dużej misce lekko ubić 2 białka. Stopniowo ubijać w około 5 szklankach cukru cukierniczego. Lukier powinien być gładki i stać w mocnych Szczytach.
Rozłóż lub wymieszaj 9-calową linię wisienki na desce do ciasta i naciśnij jedną ze ścian bocznych, aby mocno się przyklejała i stała w pozycji pionowej. W razie potrzeby rozłóż lub wymieszaj trochę dodatkowego lukru po obu stronach, aby go wesprzeć. Weź ścianę końcową i oblodz obie krawędzie boczne.
Rozłóż lub ułóż linię oblodzenia na płycie pod kątem prostym do pierwszej ściany i naciśnij ścianę końcową w odpowiednim miejscu. Powtórz ten proces z pozostałymi dwiema ścianami, aż wszystkie będą na swoim miejscu. Pozostaw ściany do utwardzenia razem przez co najmniej dwie godziny przed założeniem dachu.
Rozprowadzić lub rury grubą warstwę oblodzenia na wierzchu wszystkich ścian, i naprawić elementy dachu w miejscu; dach powinien pokrywać się ze ścianami, aby Okap. Rura lub rozłożyć trochę lukru wzdłuż grzebienia dachu, aby mocno trzymać dwa kawałki razem. Pozostawić na noc, aby mocno ustawić.
Gdy gotowy do dekoracji, zrobić pozostałą lukier. W dużej misce lekko ubić 4 białka i wymieszać z pozostałym cukrem cukierniczym jak wcześniej. Użyj tego, aby śnieg na dachu i trzymać różne cukierki do dekoracji. Zakończyć drobnym odpyleniem przesianego cukru cukierniczego.