Piernik czekoladowo-kawowy z gruszkami gotowanymi z orzechów laskowych może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, cukru pudru, ale gruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gotowane Gruszki Z Syropem Z Piernika, Ciasto piernikowe z korzeniami-piwo-gotowane gruszki, oraz Gotowane gruszki z ciepłym sosem kawowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć cukier, 1 1/2 szklanki wody i Frangelico w dużym dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Frangelico
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj gruszki (płyn nie pokryje gruszek całkowicie). Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu nożem, obracając od czasu do czasu, około 12 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki do średniej miski. Gotować płyn do gotowania na patelni, aż syropy i zredukowane do hojnych 3/4 filiżanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Nóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
3
Syrop polać gruszkami i lekko ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
Syrop
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie masło 12-cup nonstick Bundt patelni, a następnie spryskać sprayem nonstick. Kurz lekko mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
Piekarnik
2
Wymieszać 2 szklanki mąki i dalej 5 składników w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Połączyć cukier, melasa, oliwa z oliwek, i jajka w dużej misce; ubijać, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Melasa
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj suche składniki i wymieszaj, aby zmiksować.
5
Wymieszać z gorącą kawą, następnie czekoladą i krystalizowanym imbirem (większość czekolady rozpuści się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir Kandyzowany
Czekolada
Kawa
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec ciasto, aż tester włożony w pobliżu centrum wychodzi czysty i ciasto zaczyna się odciągać od boków patelni, 55 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Przenieś patelnię do stojaka; fajne ciasto na patelni 20 minut. Obróć ciasto na stojaku i ostudzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Przykryć kopułą ciasta lub owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, odkryć ciasto i umieścić na talerzu odporne na piekarnik i podgrzewać w piekarniku 177° na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż szczyty tworzą. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pierniki rozgrzane lub o temperaturze pokojowej pokroić na 10 plastrów i przenieść 1 plaster na każde z 10 talerzy.