Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi

Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi
Piernik czekoladowo-kawowy z gruszkami gotowanymi z orzechów laskowych może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, cukru pudru, ale gruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gotowane Gruszki Z Syropem Z Piernika, Ciasto piernikowe z korzeniami-piwo-gotowane gruszki, oraz Gotowane gruszki z ciepłym sosem kawowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć cukier, 1 1/2 szklanki wody i Frangelico w dużym dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj gruszki (płyn nie pokryje gruszek całkowicie). Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu nożem, obracając od czasu do czasu, około 12 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki do średniej miski. Gotować płyn do gotowania na patelni, aż syropy i zredukowane do hojnych 3/4 filiżanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
NóżNóż
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PatelniaPatelnia
3
Syrop polać gruszkami i lekko ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
SyropSyrop
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie masło 12-cup nonstick Bundt patelni, a następnie spryskać sprayem nonstick. Kurz lekko mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 2 szklanki mąki i dalej 5 składników w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Połączyć cukier, melasa, oliwa z oliwek, i jajka w dużej misce; ubijać, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MelasaMelasa
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj suche składniki i wymieszaj, aby zmiksować.
5
Wymieszać z gorącą kawą, następnie czekoladą i krystalizowanym imbirem (większość czekolady rozpuści się).
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
CzekoladaCzekolada
KawaKawa
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec ciasto, aż tester włożony w pobliżu centrum wychodzi czysty i ciasto zaczyna się odciągać od boków patelni, 55 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Przenieś patelnię do stojaka; fajne ciasto na patelni 20 minut. Obróć ciasto na stojaku i ostudzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Przykryć kopułą ciasta lub owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, odkryć ciasto i umieścić na talerzu odporne na piekarnik i podgrzewać w piekarniku 177° na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż szczyty tworzą. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pierniki rozgrzane lub o temperaturze pokojowej pokroić na 10 plastrów i przenieść 1 plaster na każde z 10 talerzy.
3
Umieścić 1 pół gruszki obok siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
4
Skropić syropem gruszkowym i polać bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
KawaKawa
SyropSyrop
GruszkaGruszka

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki1 duża paczka chipsów tortilla o smaku limonki2warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych142papryka habanerofiliżanka posiekanej słodko-gorzkiej czekolady (60% kakao)filiżanka posiekanej słodko-gorzkiej czekolady (60% kakao)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogruba sól koszernagruba sól koszerna2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo parzona kawaświeżo parzona kawa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany krystalizowany imbirposiekany krystalizowany imbir3larges(częściowo & )(częściowo & )4141 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(pakowane) cukier surowy lub (pakowane) cukier złotobrązowy(pakowane) cukier surowy lub (pakowane) cukier złotobrązowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocynamon mielonycynamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokryształy kawy rozpuszczalnejkryształy kawy rozpuszczalnej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesolidna melasa o Smaku (ciemna) solidna melasa o Smaku (ciemna)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek o łagodnym smakuoliwa z oliwek o łagodnym smaku5smallstwarde, ale dojrzałe gruszki, obrane, połówki wzdłuż, rdzeniowanetwarde, ale dojrzałe gruszki, obrane, połówki wzdłuż, rdzeniowane3Spód: okruszki z herbatników graham1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego1/3 szklanki dżemu malinowego, podzielonego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFrangelico (Likier orzechowy)Frangelico (Likier orzechowy)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn