Piernik
Piernik jest Wegetariańskie deser. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 430 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, łagodną melasę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane, Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), oraz Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 9-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia.
W misce wymieszać mąkę, imbir, sodę oczyszczoną, cynamon i sól. Masło i cukier ubić mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladości i puszystości. Ubić w jajku do wymieszania, następnie ubić w melasie i maślance.
Wymieszać w mieszaninie mąki na małej prędkości do gładkiej, następnie dodać gorącą wodę i pokonać 1 minutę (ciasto może wyglądać zsiadłe.)
Rozłóż ciasto równomiernie na patelni i piec, aż zalesiony pick wstawiony do środka wyjdzie czysty, 40 do 45 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu.
Piernik można zrobić 1 dzień wcześniej i przechowywać w patelni w temperaturze pokojowej (przykryty raz ostygnie).