Pierś z indyka solona z żurawiną Jus
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Solona pierś z indyka z żurawiną Jus może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z indyka, sól i pieprz, koncentrat soku żurawinowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pierś z indyka solona z żurawiną Jus, Najlepiej Solona Pierś Z Indyka, oraz Piersi Indyka Solone.
Instrukcje
W dużej misce lub patelni (co najmniej 8 qt.), połącz 4 ćwiartki wody, sól koszerną i 3/4 szklanki cukru. Mieszaj do rozpuszczenia soli i cukru. Opłucz indyka i obetnij Plecy, żebra, mięso skrzydeł i nadmiar skóry szyi, jeśli jest dołączony. Zanurzyć indyka w solance, przykryć i schłodzić, obracając indyka od czasu do czasu, co najmniej 12 godzin lub do 24 (patrz UWAGI).
Wyjąć indyka z solanki, dobrze spłukać i osuszyć; solankę wyrzucić. Ustawić indyka, ze skóry, na stojaku w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Umyj skórę roztopionym masłem.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości zarejestruje 160, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
W międzyczasie, umieścić pozostałe 1/4 szklanki cukru na patelni 8 - do 10-calowy na dużym ogniu; wstrząsnąć patelni często aż cukier jest bursztynowy kolor, 2 do 3 minut.
Dodać 3/4 szklanki bulionu i koncentrat żurawinowy; mieszać na średnim ogniu, aż do wymieszania, 1 do 2 minut.
Przełożyć indyka na talerz lub deskę; pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut.
Dodaj pozostałe 3/4 bulionu szklanki do pieczenia i wymieszać do wolnego rumiane bitów.
Krople wlać przez drobny sitko do mieszanki żurawinowej.
Dodać soki zgromadzone na półmisku z indyka. Mieszać na dużym ogniu do wrzenia.
Wyjąć z ognia i odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Dodaj sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Pokrój indyka i podawaj z sokami z żurawiny, aby dodać do smaku.