Pieprzowy Halibut, fasolka szparagowa i sałatka z oliwek
Pieprzowy Halibut, fasolka szparagowa i sałatka z oliwek może być tylko przystawką, której szukasz. Na 7,21 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 35g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, pieprz, Greckie oliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Halibut z sałatką ziołową i salsą oliwkowo-cytrynową, Pieprzona Zielona Fasola, oraz Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 8 składników w małej misce; przykryć i schłodzić vinaigrette. Fasola umyć i wykończenia końce; usunąć sznurki.
Fasolę umieścić w dużym rondlu z wrzącą wodą; gotować 2 minuty; odcedzić. Spłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić. Odstawić.
Posmaruj halibuta sprayem do gotowania; natrzyj ziarna pieprzu i sól po obu stronach steków. Przygotuj grill.
Umieść halibuta na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Połamać halibuta na kawałki; wyrzucić skórę i kości.
Włożyć sałatę do dużej miski i dodać sok z cytryny, podrzucając do płaszcza. Mieszankę sałaty podzielić równomiernie na 4 talerze. Układamy fasolkę szparagową, halibuta i kliny pomidorowe równomiernie na talerzach, a każdą porcję posypujemy posiekanymi oliwkami.
Mżawka vinaigrette na sałatki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.