Pieprzony stek z flanki
Pieprzowy stek z flanki wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 25 g białka i 10 g tłuszczu. Za 2,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, olej rzepakowy, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 28%. Wynik ten jest raczej zły. Spróbuj stek z flanki z pieprzem, stek z flanki z pieprzem i stek z flanki z pieprzem i salsą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze siedem składników; dodaj stek. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez noc.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj stek pod przykryciem na średnio gorącym ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, a średni 160°). ; dobra robota, 170°). Pokrój cienko w poprzek włókien.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to moje ulubione steki Flank. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.