Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj melasy z czarnego pieprzu i granatu z indykiem. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1173 kalorii, 134g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, sól i pieprz, indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Podobne przepisy to Pieprz Czarny-Granat Melasa Glazurowana Indyk, Szynka Wędzona Z Melasą Z Granatu, Czarnym Pieprzem I Musztardą, oraz Grillowany Indyk z granatem - czarny pieprz.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Wymieszać melasę z granatu, chrzan, musztardę, sól i grubo zmielony czarny pieprz. Odstawić i odstawić w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed użyciem, aby umożliwić stopienie smaków.
Wyjąć szyję, serce i żołądek z wnętrza indyka. Opłucz ptaka w środku i na zewnątrz zimną wodą i osusz. Masłem natrzeć całą powierzchnię ptaka i dobrze doprawić (w tym jamę) solą i pieprzem. Indyka i ułożyć pierś na stojaku na dużej patelni do pieczenia. Piecz przez około 45 minut, aż lekko zarumieni się. Zmniejsz ogień do 350 stopni F i kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z niektórymi rosołami z kurczaka co 15 minut, przez około 1 godzinę, 15 minut dłużej. (Natychmiastowy odczyt termometr włożony w udo powinien zarejestrować 160 stopni F.)
W ciągu ostatnich 15 minut pieczenia przestań fastrygować bulionem z kurczaka i posmaruj całego indyka 1 szklanką glazury z granatu.
Wyjmij indyka z piekarnika, posmaruj pozostałą glazurą, luźno namiotuj i pozostaw na 15 minut przed krojeniem.