Piegowate Roladki Butterhorn
Jeśli 13 centów za porcję spada twój budżet, piegowate bułeczki z masłem mogą być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 3G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 48. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz aktywne drożdże, jajka, kiełki pszenicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roladki Butterhorn, Najlepsze Roladki Butterhorn, oraz Flaky Butterhorn Rolls.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w mleku.
Dodać masło, cukier, jajka, sól i 4 szklanki mąki. Beat until smooth. Wymieszaj kiełki pszenicy i wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Obrócić na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, 6-8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce; przekręć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozwal ciasto. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię, podzielić na cztery porcje.
Zwiń każdy w 12-in. okrąg; przeciąć każdy okrąg na 12 klinów.
Zwiń kliny od szerokiego końca i umieść spiczasty koniec w dół o 2 cale. na nasmarowanych blachach do pieczenia. Krzywa kończy się tworząc kształt półksiężyca. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, o 45 protokół.
Piec w temperaturze 375° przez 12 minut lub do jasnego złotego koloru.
Usuń z patelni do stojaków Z Drutu.