Pieczywo Zapiekane Z Orzechami Pekan
Pieczywo przyprawione orzechami pekan jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz miód, mielony cynamon, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pieczywo Żytnie Z Wiśniami I Pestkami Dyni, Cran-orzech Dynia pieczywo opiekane, oraz Wyznanie # 61: myślę, że nadszedł czas, aby zdobyć drożdże ... angielski muffin tosty chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego rozpuść drożdże i miód w 1 1/2 szklanki ciepłej wody (90 do 105).
Odstawić do piany, około 5 minut.
Dodać hak do ciasta i, mikserem na nośniku, wymieszać 2 jajka, 2 szklanki mąki chlebowej, mąkę pełnoziarnistą, brązowy cukier, mleko suszone, sól, wanilię, kardamon, cynamon, pieprz, gałkę muszkatołową i orzechy pekan.
Dodaj pozostałe 4 do 5 szklanek mąki chlebowej, 1/2 szklanki na raz, aż ciasto odciągnie się od wnętrza miski. Zagniataj (mikserem na podłożu) do uzyskania gładkiej i elastycznej masy, dodając więcej mąki, aby ciasto nie sklejało się zbyt mocno. Kiedy ciasto jest gotowe, powinno czuć się trochę jak płatek ucha, gdy go uszczypniesz.
Ciasto przełożyć do dużej, lekko posmarowanej masłem miski. Przykryć czystym ręcznikiem lub folią i odstawić do podwojenia luzem, około 1 1/2 godziny. W międzyczasie, masło dwa 8-in. Patelnie bochenkowe i odstawić na bok.
Rozwałkować ciasto, podzielić na pół i na lekko posypanej mąką powierzchni uformować każdą połowę w 8-in. Podłużny Bochenek. Umieść ciasto w patelniach, przykryć i odstawić do podwojenia luzem, około 1 godziny.
W małej misce ubij pozostałe jajko z 2 łyżkami. woda.
Umyć ciasto z jajkiem i piec do brązowego, o 35 protokół.
Wyjmij bochenki z patelni (robią się, jeśli brzmią puste po naciśnięciu na dno) i ostudź na stojakach z drutu.