Pieczywo Szybkie Bananowo-Nutella
Pieczony szybki chleb bananowo-Nutella może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, olej roślinny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szybkie Pieczywo Dyniowo-Bananowe, Nutella swirl quick bread, oraz Chleb Bananowy Nutella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°, ułóż stojak na środku i umieść kawałek folii aluminiowej na stojaku.
Ułóż nieobrane, całe banany na folii i piecz, aż skórki będą całkowicie czarne, około 15 do 20 minut.
Banany wyjąć do stelaża drucianego do ostygnięcia, około 15 minut. Folię aluminiową należy wyrzucić.W międzyczasie, płaszcz 9-na-5-calowy bochenek patelni z olejem roślinnym; odstawić.
Umieść czekoladę z orzechami laskowymi w zamykanej plastikowej torbie, odetnij około 1/3 cala od dolnego rogu i odstaw na bok.
Wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.Gdy banany są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, obierz je na dużej misce, pozwalając, aby wszelkie soki kapały do miski. Mash z masher ziemniaków lub widelcem, aż prawie gładkie.
Dodaj odmierzony olej, cukry, jajka i wanilię i ubijaj do połączenia.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę mąki i wymieszaj gumową łopatką, aż się połączysz.Zeskrobać jedną trzecią ciasta na przygotowaną patelnię i wcisnąć ją w narożniki. Wyciśnij połowę czekolady z orzechami laskowymi, rozłóż na ciasto bananowe w zygzakowaty wzór. Top z kolejną trzecią ciasta rozprowadzić na równą warstwę. Wyciśnij pozostałą czekoladę z orzechami laskowymi rozłożoną na górze w zygzakowaty wzór. Top z pozostałym ciasta, pchając go w rogach i wygładzając górę.
Piec, aż chleb jest złoty brąz na wierzchu i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (test kilka miejsc, bo może trafić kieszeni banana lub rozprzestrzeniania orzechów laskowych), o 60 do 65 minut.
Niech pan ostygnie na stojaku z drutu przez 15 minut. Poprowadź nóż po obwodzie chleba i obróć go na stojak.
Ostudzić co najmniej 30 minut więcej przed krojeniem.