Pieczywo Cynamonowo-Rodzynkowe Na Noc
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb,więc spróbuj chleba wirowego cynamonowo-Rodzynkowego. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 506 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś skrócenie, proszek do pieczenia, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy, Cynamonowy Zawirowany Chleb Z Rodzynkami, oraz Cynamon Rodzynkowy Chleb Wirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce połączyć mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia.
Pokroić w skrócenie, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Dodać mieszaninę drożdży i maślankę; dobrze wymieszać, aż ciasto się połączy. Ciasto będzie nieco miękkie.
Umieścić ciasto w lekko nasmarowanej misce, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego ranka, lub gdy jesteś gotowy do upiec chleb, wyjąć ciasto i zagnieść w trochę mąki.
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ciasto wycisnąć na lekko posypanej mąką powierzchni do prostokąta.
Powierzchnię posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem, cynamonem i rodzynkami.
Zwinąć ciasto i umieścić, szew w dół, na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 do 35 minut, lub aż dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.