Pieczony Świeży Homar
Pieczony świeży Homar może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, maślane krakersy, homar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać maślane okrągłe krakersy można śledzić to danie główne z Ciasteczka Ritz jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Tagliolini Z Homarem I Świeżymi Pomidorami, Sałatka z homara ze świeżą miętą i limonką, oraz Masło gotowane Homar ze świeżymi pomidorami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Zanurz czubek ostrego noża prosto w dół tuż za oczami homara, aby humanitarnie zabić zwierzę.
Umieść homara na plecach i użyj ostrego noża, aby otworzyć jamę.
Usunąć żołądek i jelita i wyrzucić. Zarezerwuj tomalley w małej misce.
Wymieszać okruchy krakersa z tomalley i łyżką mieszaniny do jamy ciała.
Skropić na wierzchu około 2 łyżeczki masła.
Umieść homara w naczyniu do pieczenia o głębokości 2 cali.
Piec homara przez 30 minut, odkryte. Ustawić piekarnik do pieczenia i gotować przez 3 do 5 minut tylko do tosty krakersy przed podaniem.
Podawać z pozostałym roztopionym masłem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Moreau Chablis Vaulignot Premier Cru. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Domaine Louis Moreau Chablis Vaulignot Premier Cru]()
Domaine Louis Moreau Chablis Vaulignot Premier Cru
Chablis osiąga swój charakterystyczny mineralny charakter dzięki chłodnemu północnemu klimatowi i wysoko wapiennej glebie. Domaine Louis Moreau Chablis Vaulignot Premier Cru ma klasyczny charakter Chablis, z elegancką mineralnością i bogatym, pełnym podniebieniem. Nuty mięty i ananasa na nosie i długie wykończenie.