Pieczony łosoś z zielonymi ziołami
Pieczony łosoś z zielonymi ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 31g białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koperek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 21 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony łosoś z cytrusami i ziołami, Grillowana Żabnica z ziołami, pieczonymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu, oraz Łosoś pieczony wolno w zielonym sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Filet z łososia umieścić w szklanym, ceramicznym lub nierdzewnym naczyniu do pieczenia i obficie doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać oliwę z oliwek i sok z cytryny i równomiernie skropić mieszaninę łososiem.
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 15 minut.
W małej misce, wymieszać szalotki, koperek, i pietruszka. Mieszankę ziołową rozsypać na filecie z łososia, obracając ją tak, aby obie strony były obficie pokryte zielonymi ziołami.
Wlać wino wokół fileta rybnego.
Piecz łososia przez 10 do 12 minut, aż prawie ugotuje się w środku w najgrubszej części. Centrum będzie twarde z linią niegotowanego łososia w samym środku. (Zaglądam wsuwając czubek małego noża.) Naczynie szczelnie przykryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Łososia pokroić w poprzek na kawałki i podawać na gorąco z cytryną.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
![Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.]()
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
Santa Ema Chardonnay Reserva is a bright golden yellow colored wine that comes from the Leyda Valley. A bouquet of ripe tropical fruits emerges, such as bananas and passion fruit along with touches of honey and vanilla. In the mouth, it is a wine of good balance and pleasant acidity.Ideal to go with oily fish and sauces, seafood and grilled crab. Also ideal for white meat and mature cheeses.