Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu
Pieczony łosoś z zimowymi warzywami i bulionem Kombu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 25g białka, oraz 12g tłuszczu. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Zima. Mieszanka cytryny, kombu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, oraz Imbir Pieczony łosoś w rosole Miso z Jalapeno-Scallion Relish i kluskami z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę, pokroić na boki i gotować, bez przeszkód, aż do zmroku, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Przenieś cebulę do dużego holenderskiego piekarnika lub innego dużego garnka i dodaj rzep, szalotki, imbir, kombu, 1 łyżkę soli i 8 szklanek wody. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu (nie gotuj, bo bulion będzie gorzki) igotować, aż bulion będzie Lekki złoty Ionion jest miękki, 40-50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Rzepa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Kombu
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodaj wermut do bulionu i gotuj5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Usunąć cebulę i kombu; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombu
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj squash i dusić untiljust zmiękczona, 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
7
Dodać rzepy i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 2 protokół.
8
Tymczasem łososia doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Ciepło Pozostałe 1 łyżka olejuw dużej patelni na średnim ogniu.Łososia gotować, Skórka do dołu, aż skórka będziebardzo chrupiąca, o 2 protokół. Włącz łososia i gotuj o 30 sekund dłużej (łosoś będzie rzadki; będzie nadal gotować w hotbroth). Łyżka bulionu i warzyw do miseczek i wierzch z łososiem, Skórka do góry; wycisnąć cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Czy z wyprzedzeniem: bulion i warzywa (bez zieleni rzepy) mogą być produkowane1 dzień wcześniej. Podgrzej i dodaj zieleninę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Rzepy
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Zieloni
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
11
W porcji: 420 kalorii, 14 g tłuszczu, 7 g błonnika
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.