Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu

Pieczony łosoś z zimowymi warzywami i bulionem Kombu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 25g białka, oraz 12g tłuszczu. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Zima. Mieszanka cytryny, kombu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, oraz Imbir Pieczony łosoś w rosole Miso z Jalapeno-Scallion Relish i kluskami z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Dodać cebulę, pokroić na boki i gotować, bez przeszkód, aż do zmroku, około 5 minut.
Przenieś cebulę do dużego holenderskiego piekarnika lub innego dużego garnka i dodaj rzep, szalotki, imbir, kombu, 1 łyżkę soli i 8 szklanek wody. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu (nie gotuj, bo bulion będzie gorzki) igotować, aż bulion będzie Lekki złoty Ionion jest miękki, 40-50 minut.
Dodaj wermut do bulionu i gotuj5 minut.
Usunąć cebulę i kombu; wyrzucić.
Dodaj squash i dusić untiljust zmiękczona, 12-15 minut.
Dodać rzepy i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 2 protokół.
Tymczasem łososia doprawiamy solą i pieprzem.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka olejuw dużej patelni na średnim ogniu.Łososia gotować, Skórka do dołu, aż skórka będziebardzo chrupiąca, o 2 protokół. Włącz łososia i gotuj o 30 sekund dłużej (łosoś będzie rzadki; będzie nadal gotować w hotbroth). Łyżka bulionu i warzyw do miseczek i wierzch z łososiem, Skórka do góry; wycisnąć cytrynę.
Czy z wyprzedzeniem: bulion i warzywa (bez zieleni rzepy) mogą być produkowane1 dzień wcześniej. Podgrzej i dodaj zieleninę przed podaniem.
W porcji: 420 kalorii, 14 g tłuszczu, 7 g błonnika
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.