Pieczony Łosoś Z Polewą Miso I Groszkiem Cukrowym
Pieczony łosoś z polewą Miso i groszkiem cukrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $4.98 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 360 kalorii, 39g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sosu teriyaki, oliwy z oliwek, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, oraz Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu.
Instrukcje
Ułóż regały w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 45
Pędzel 2 duże obramowane blachy do pieczenia z olejem. Czysty sos teriyaki, miso i białe części szalotki w blenderze na niskiej prędkości, aż będzie gładka. Ułóż filety z łososia na przygotowanej blasze do pieczenia.
Rozłóż mieszankę miso na łososia, dzieląc równomiernie. Pieczony łosoś na górnej półce, aż prawie gotowane przez, o 7 protokół.W międzyczasie Wrzuć 1 łyżkę. olej i cukier groszek na pozostałej blasze do pieczenia i doprawić solą. Groszek pieczony na Dolnym stojaku, aż będzie chrupiący, o 3 protokół.
Przełożyć łososia na talerze i posypać zielonymi częściami szalotki. Podziel groch między talerze.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.