Pieczony łosoś z pieprzem-Rub Limonkowy
Jeśli masz w pobliżu 20 minut do spędzenia w kuchni, Pieczony łosoś z pieprzowo-limonkowym Rub może być niesamowity jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga ząbka czosnku, filetów z łososia, skórki limonki i popękanego pieprzu. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Łosoś Pieczony Marynowany W Limonce, Pieczony łosoś z czarnym pieprzem i Rub Limonkowy, oraz Szymon Says: Pieczony łosoś z salsą Persimmon-Limonka.
Instrukcje
Umieść ryby, skórki w dół, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Pozostałe składniki połączyć z wyjątkiem klinów wapiennych; posypać rybą. Broil 7 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Połącz 1 1/4 szklanki beztłuszczowej, mniej sodu bulion z kurczaka i 3/4 szklanki niegotowanej quinoa w średnim rondlu; doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub do momentu prawie wchłonięcia płynu. Wymieszać 1 1/2 szklanki posiekanej cukinii i 1/2 szklanki posiekanej czerwonej papryki. Przykryć i gotować 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku, 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau