Pieczony łosoś z pesto Cilantro-Pepito
Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Ten przepis służy 4. 1118 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, nasiona kolendry, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, Łosoś zapiekany z pestkami dyni-pesto z kolendry, oraz Patelnia Pieczony łosoś z kremowym sosem Cilantro Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oleju roślinnego w dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pestki dyni i smażyć, aż skwierczą i pop, o 2 protokół.
Przenieś nasiona do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby ostygły. Wytrzyj patelnię czystą ręcznikiem papper i reserve patelnia.Pulse nasiona dyni, kolendra, nasiona kolendry, kminek i czosnek w robocie kuchennym, aż kurs, ziarnista tekstura jest achieved. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj sok z limonki i ¼ szklanki oleju. W razie potrzeby dodaj łyżkę lub dwie wody, aby uzyskać gęstą, przecieraną konsystencję. Doprawić solą, pieprzem.Filety z łososia umyć i całkowicie osuszyć.
Podgrzać pozostałą łyżeczkę oleju roślinnego w dużej żeliwnej lub nieprzywierającej patelni ustawionej na średnim ogniu. Gdy olej jest bardzo gorący, dodaj łososia, skórkę w dół. Gotuj, aż skóra będzie bardzo chrupiąca, ciemnobrązowa i łatwo uwolni się z patelni. Powinno to zająć od 3 do 4 minut. Nie daj się pokusić, aby sprawdzić lub przesunąć rybę na patelni w tym czasie. Uda Ci się tylko sprawić, że przyklei się do patelni lub co gorsza zrujnuje twoją pięknie chrupiącą skórę.Gdy skóra jest chrupiące flip ryby, i gotować dodatkowe 1 do 2 minut więcej, aż miąższ jest prawie (ale nie całkiem) nieprzezroczyste w środku. Nie pozwól, aby gotować przez całą drogę. Ryba będzie nadal gotować po opuszczeniu patelni. Twoim celem jest soczyste ciało przechodzące od średnio rzadkiego środka na zewnątrz do chrupiącej, pękniętej skóry.
Ułożyć podsmażone filety na talerzach, od strony skóry w dół. Łyżka pesto.
Dekoruj pozostałymi surowymi nasionami pepito.