Pieczony łosoś z Linguine i Pesto Ramp
Pieczony łosoś z Linguine i Pesto Ramp może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Na 4,57 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz estragon, ser asiago, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Linguine I Pesto Ramp, Rampa I Muszelka Linguine, oraz Pieczony łosoś z Pesto Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej nonstickskillet na średnim ogniu.
Dodaj 2/3 rampbulbs Puchar i wynika z patelni i smażyć justuntil miękkie, ale nie rumiane, zmniejszenie ciepła niezbędne do zapobiegania brązowieniu, o 5 minut.
Transfer sautéed rampy toprocesor (nie czyścić patelni).
Dodać greentops, ser, migdały i estragon toprocesor; proces aż drobno posiekane.Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj 1 / 2cup oleju i puree, aż będzie prawie gładka.
Przenieść pesto do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: Can Bemade 1 dzień do przodu; przykryć i schłodzić.
Gotować makaron w dużym garnku z gotowanejsolonej wody, aż po prostu miękkie, ale nadal firmto gryźć, mieszając od czasu do czasu.
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w tym samym dużym patelni overmedium-wysokie ciepło.
Łososia posypujemy solą i pieprzem.
Dodaj łososia do patelni andcook tylko do nieprzezroczystego w środku, o 4minutes na stronie.
Odcedzić makaron, zastrzegając 3/4 szklanki pastacooking cieczy. Powrót makaron do garnka; dodaćwszystkie, ale 1/4 szklanki pesto i wrzucić do herbu, dodając tyle makaronu gotowania cieczy bytablespoonfuls do zwilżenia. Doprawić solą i pieprzem. Podziel makaron między talerze.Top z łososiem.
Rozłóż pozostałe 1/4 cuppesto nad rybą i służyć.
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.
** Delikatne hiszpańskie migdały, które są zwykle sprzedawane prażone i solone; dostępne w sklepach ze specjalistyczną żywnością i sklepach z naturalną żywnością oraz od tienda.com.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.