Pieczony łosoś z kukurydzianym smakiem

Pieczony łosoś z kukurydzianym smakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 356 kalorii, 28g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz filet z łososia bez kości, odtłuszczony bulion z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Z Kukurydzą I Pomidorem, Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą, oraz Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, połączyć polenta i bulion. Wymieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż polenta będzie gładka do smaku, o 15 protokół.
W międzyczasie opłucz rybę i osusz; pokrój na 4 równe kawałki.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Połóż skórę łososia na lekko naoliwionej patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Broil około 4 cali od ciepła przez 4 protokół. Za pomocą szerokiej szpatułki, odwrócić łososia i dusić, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 4 minut dłużej.
Tymczasem w małej misce wymieszaj kukurydzę, pimiento, cebulę, sok z limonki i miętę.
Łyżka polenta równo na talerze.
Dodać kawałek łososia do każdego i udekorować kukurydzianym smakiem.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.