Pieczony łosoś z kolendrą
Pieczony łosoś z kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz kolendrę, margarynę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Pieczony łosoś z olejem Kolendrowo-czosnkowym, Pieczony miód kolendra Limonka łosoś w folii, oraz Łosoś Z Pesto Kolendry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425°. Patelnia prostokątna Line, 13x9x2 cale, z folią aluminiową; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
Wymieszaj masło, kolendrę i skórkę cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce masło podczas przygotowywania ryb.
Na patelni umieścić rybę, skórkę do dołu.
Skropić sokiem z cytryny.
Piec odkryte 15 do 20 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem. Ostrożnie podnieś rybę ze skóry za pomocą tokarki do naleśników. Top każdej porcji ryby z mieszanką masła kolendry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.