Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą
Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 348 kalorii, 31g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $4.49 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, wina, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczony łosoś z czerwoną papryką i kukurydzą, Pieczony Łosoś Z Orzechowo-Pieprzowym Smakiem, oraz Grillowany łosoś z pieczoną kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast nasiona kolendry w małej patelni na średnim ogniu, aż aromatyczne, często mieszając, o 2 protokół. Lekko schłodzić. Zmiażdżyć w moździerzu tłuczkiem.
Char papryki nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Paprykę obrać i posiekać; pokroić na 1/2 cala. Odstawić.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę i zieloną cebulę i smażyć, aż kukurydza zacznie brązowieć w miejscach, o 5 protokół.
Dodać czosnek i tymianek; sauté 2 protokół.
Dodać wino i mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia. Wymieszać paprykę, sok z cytryny, miód i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki pokruszonych nasion kolendry. (Rozkosz można zrobić 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Mieszaj na średnim ogniu, aż do ogrzania przed podaniem.) Natkę pietruszki wymieszać do smaku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia folią.
Wymieszać pierwsze 5 składników i pozostałe pokruszone nasiona kolendry w średniej misce.
Posmaruj łososia mieszanką.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Pieczonego łososia, aż nieprzejrzyste w centrum, o 10 protokół.
Przenieś na talerz. Łyżką posmarować łososia i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.