Pieczony łosoś w bulionie cytrynowo-imbirowym
Pieczony łosoś w bulionie cytrynowo-imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 887 kalorii, 53g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $6.95 za porcję, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz filet z łososia bez kości, sól i pieprz, kapusta napa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chiński Pięć Przypraw Łosoś Z Rosołem Imbirowym, Hoisin-glazurowany łosoś dziki Alaska w rosole imbirowym, oraz Makaron Soba w cytrynowo-imbirowym rosole z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przykrytej patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu, zagotuj ziemniaki, bulion, imbir i skórkę cytrynową. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są prawie miękkie po przekłuciu, 12 do 15 minut.
W międzyczasie opłucz rybę i osusz; pokrój na 4 równe kawałki. Przetrzyj rybę oliwą z oliwek i umieść kawałki, skórę w dół i lekko od siebie, w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 300, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna, patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 14 do 16 minut.
Kapustę opłukać i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, kapustę układamy na wierzchu ziemniaków. Przykryć, włączyć ciepło do medium, i pary, aż kapusta jest miękka po przekłuciu, o 5 minut. Łyżką szczelinową wyjąć kapustę i ziemniaki i ułożyć równo w 4 szerokich miseczkach. Wsuń szeroką szpatułkę między rybę a skórę i podnieś kawałki filetu ze skóry; ułóż 1 kawałek ryby obok warzyw w każdej misce.
Łyżką szczelinową Usuń i wyrzuć skórkę cytryny i imbir z bulionu. Wymieszać z groszkiem i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Bulion z kadzi i grochu równo nad rybami i warzywami. Zaoferuj cytrynowe kliny do wyciskania porcji.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.